νοικιαζομενα διαμερισματα κυπαρισσια - An Overview

Wiki Article

Οι πιο κοντινές παραλίες είναι το Κεραμείο, το Φύτεμα και το Φλες. Επίσης, απέχει κανένα μισάωρο από την επιβλητική παραλία Μηλεωπό, στην οποία θα χρειαστεί να διασχίσετε ένα μικρό φαράγγι για να φτάσετε.

Υπάρχει σύνδεση με πλοίο από τον Πειραιά και προς τα δύο λιμάνια του νησιού, Άγιος Κήρυκος και Εύδηλος, όπως και αεροδρόμιο.

Είναι μια μικρή παραλία, στην οποία μπορείτε να φτάσετε είτε από το χωριό Καψάλι είτε από την παραλία με κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο.

Η Μεγάλη Άμμος είναι αυτή που κοιτά κατάματα τον ήλιο να ανατέλλει από τα νερά του Μυρτώου, που φτάνουν μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα, γιατί ορατή στεριά απέναντι δεν υπάρχει.

Ο Αρμενιστής είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά μέρη στην Ικαρία και προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών.

Πίσω από την παραλία, δίπλα στο δρόμο, βρίσκεται το σπήλαιο Θυννί στα Μαγιάτικα, που διακρίνεται δύσκολα και χρειάζεται προσοχή για να μπει κανείς. Η ονομασία Θυννί είναι τοπική και σημαίνει ζεστά, ρηχά νερά για να γεννούν τα εποχιακά ψάρια, όπως τα μαγιάτικα.

Καλημέρα, Επειδή δεν γνωρίζω το νησί, ποιό μέρος είναι καλύτερα να μείνουμε (ζευγάρι με αυτοκίνητο) ? Θα κάνουμε εκδρομές να δούμε όλο το νησί, όμως μας ενδιαφέρει να είμαστε σε μέρος όπου θα έχει κοντά θάλασσα (να μην απομακρυνόμαστε κάθε μέρα) , ταβερνάκια αλλά και γκουρμέ φαγητό (αν υπάρχει) για το βράδυ, περατζάδα για βόλτα κλπ.

Εκτός από τα παράσιτα, τα κυπαρίσσια μπορούν επίσης να προσβληθούν από διάφορες ασθένειες.

Η παραλία είναι οργανωμένη και θα βρείτε μια προσφορά από θαλάσσια σπορ.

Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό, καθώς υπάρχει μια μικρή παραλία με χοντρή άμμο και μικρά βότσαλα, στην οποία καταλήγει το ποτάμι από το φαράγγι του Χάλαρη.

Ενώ τα κυπαρίσσια είναι γενικά ανθεκτικά στα παράσιτα και τις ασθένειες, δεν είναι εντελώς άτρωτα σε αυτά τα ζητήματα. Τα συνήθη παράσιτα που μπορούν να προσβάλουν τα κυπαρίσσια δέντρα περιλαμβάνουν τον σκώρο των κυπαρισσιών και τα σακουλοειδή, ενώ οι συνήθεις ασθένειες περιλαμβάνουν τη σήψη των ριζών και την ασθένεια του καρκίνου.

Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι στενός και περνάει μέσα από μεγάλα φαράγγια. Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε ν' ακολουθήσετε για να φτάσετε στο Κυπαρίσσι.

Δεν check here είναι εδώ το μοναδικό σημείο που η Λακωνία ακουμπά στην θάλασσα –κάθε άλλο: η Μάνη έχει το «βαρύ πυροβολικό» των παραλιών, η Μονεμβασιά είναι «καράβι που πλέει στη θάλασσα» που έλεγε και το διασημότερο παιδί της, ο Γιάννης Ρίτσος, και ο Γέρακας είναι η ελληνική απάντηση στα νορβηγικά φιορδ.

Τα αγαπημένα & πιο δημοφιλή μέρη (δηλαδή σημεία ενδιαφέροντος) εδώ στην Κυπαρισσία, είναι:

Report this wiki page